Az Neumann Társaság blogja a legfejlettebb infokom technológiákról

Jelenből a Jövőbe

Jelenből a Jövőbe

Alexa szintet lép

2018. január 11. - ferenck

Alexa, az Amazon virtuális asszisztense főként az elektronikus kereskedelmi óriás Echo okos hangszóróján, érhető el. Eddig legalábbis így volt, de a napokban bejelentett új fejlesztői csomaggal változik a helyzet, és nyártól sokkal szélesebb körben, több platformon fog működni.

Az Echo nagymértékben a hangirányítású intelligens asszisztensnek köszönheti piacvezető szerepét, népszerűségét. Otthoni használat mellett más közegekben, többek között az egészségügyben, kórházakban is alkalmazzák. Az Amazon közben az Alexával működő okosszemüveg fejlesztésébe kezdett.

alexa1.jpg

A mobil tartozékkészlettel pedig hordozható, útközben magunkon viselt (wearable) eszközökön, például fej- és fülhallgatókon, okosórákon, fitneszmérő kütyükön stb. is élvezhetjük majd az előnyeit.

„A csomag miatt fejlesztőcsapatoknak ezentúl nem lesz szükségük az Alexa integrálásával járó fáradságos kódolásra. Bluetooth kapcsolattal rendelkező eszközök az Amazon androidon és iOS-en is futó Alexa appján keresztül a felhasználó mobilkészülékéről közvetlenül kapcsolódhatnak az Alexa Hangszolgáltatásra (AVS)” – magyarázta egy sajtótájékoztatón Gagan Luthra, az Amazon vezető termékmarketing-menedzsere.

alexa3.jpeg

Az elképzelés elég egyszerű. Az Amazon meg akarja kímélni a hardverfejlesztőket a sokaknak idegen hangalapú számításoktól. Azzal, hogy az Alexát mások is használhatják termékeikben, például a hangfalakat stb. gyártó Bose az Apple AirPods headsetjével és a Google Pixel Buds-ával versenyképes termékeket lesz képes fejleszteni. (Mind az Apple, mind a Google darabja saját hangasszisztenssel működik.)

„Örülünk, hogy fogyasztóinkat a nagyszerű új Alexa-élményben részesíthetjük. Fejhallgatóinkon sokkal könnyebb lesz az Alexa zenéihez, információihoz és más funkcióihoz való hozzáférés, és nagyon várjuk már az együttműködést” – jelentette ki Brian Maguire termékmenedzser (Bose).

A Bose mellett az Amazon máris több elektronikai termékfejlesztővel együttműködik: Jabra, iHome, Bowers and Wilkins, Libre Wireless stb. A virtuális asszisztenst mindegyik a mobilcsomaggal integrálja termékébe.

A csomag nyári közkinccsé tétele előtt érdeklődő fejlesztők itt iratkozhatnak fel rá.

A bejegyzés trackback címe:

https://jelenbolajovobe.blog.hu/api/trackback/id/tr1313561723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása