Az Neumann Társaság blogja a legfejlettebb infokom technológiákról

Jelenből a Jövőbe

Jelenből a Jövőbe

A macskánknak is csinál lejátszási listát a Spotify

2020. január 27. - ferenck

Furcsa új lejátszási listát (playlist) indított el a Spotify.

Az ingyenesen is (de előfizetve sokkal jobban) használható kereskedelmi zene-streamelő, másolásvédelemmel ellátott tartalmakat a nagyobb kiadók közreműködésével elérhetővé tevő szolgáltató ugyanis azt ígéri, hogy olyan listát készít, amelyet nemcsak mi, felhasználók, hanem háziállataink is élveznek.

Az új szolgáltatás, a listagenerátor virálissá válik, de valószínűleg ez is a Spotify célja.

spotify.jpg

Eleve így vált sikeressé, a cég mindig törekedett arra, hogy versenytársainál, például az általában mindig ugyanazt kínáló Apple Musicnál ne csak eredetibb tartalmakkal, de a tartalom tálalásában is egyedibb módszerekkel hívja fel magára a figyelmet, tűnjön ki az egyre masszívabb, sokszereplős versengésből.

A listához a Spotify Pat Playlistjén kell elindulnunk. A rendszer öt állat-opciót kínál fel: macska, kutya, iguána, madár vagy hörcsög. Megkéri a felhasználót, hogy határozzon meg néhány személyiségjegyet (energetikus vagy visszafogott, szerénykedő vagy segédkező, apátiás vagy barátkozó). Kedvencünk nevét és fényképét a listához adhatjuk.

spotify0.jpg

Ezt követően a Spotify háziállatunkról ikont, majd a kedvenc nevével ellátott playlistet készít.

A listagenerátor olyan számokat szed össze, amelyekről feltételezi, hogy a fiók tulajdonosának tetszeni fognak. Gyorsasága, lassúsága, változatossága stb. az általunk megadott személyiségjegyektől függ.

A Spotify több esetben a felhasználó által listázott, de ritkábban hallgatott előadók dalait is figyelembe veszi, akárcsak a „macska” stb. szót tartalmazó számokat.

Az eddigi tapasztalatok arra utalnak, hogy a rendszer még elég kezdetleges, a teszteken például többször is úgy szerepelt a „macska”, hogy a számnak (a címet leszámítva) semmi köze nem volt az állathoz.

A The Verge újságírója arról számolt be, hogy a Spotify playlistje nagyon jól sikerült, neki tetszik, cicája álláspontjáról viszont nem tudott mit mondani.

„Eddig semmi jelét nem adta, hogy tényleg hallgatja a listát, viszont élvezettel ücsörög a könyvesállvány tetején lévő hangfalon” – számol be Jacob Kastrenakes.

A bejegyzés trackback címe:

https://jelenbolajovobe.blog.hu/api/trackback/id/tr5515413000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása