Az Neumann Társaság blogja a legfejlettebb infokom technológiákról

Jelenből a Jövőbe

Jelenből a Jövőbe

Ingatlanközvetítés a ChatGPT közreműködésével

2023. február 02. - ferenck

Úgy tűnik, hogy ingatlanközvetítők előszeretettel használják az OpenAI sokat dicsért és vitatott, tavaly év végén a közhasználatba berobbant mesterségesintelligencia-szoftverét, a ChatGPT-t. A hirdetésekből törvényszerűen ki akarják hozni a legtöbbet vele. A gátlástalanabb ügynökök pedig a leendő tulajdonosok minél nagyobb megkopasztására vetik be a mesterséges intelligenciát.

„Rengeteg időt spórolt meg nekem” – nyilatkozta az iowai JJ Johannes ingatlanügynök.

chatgpt.jpg

Johannes januárban a ChatGPT használatát elmagyarázó videót is posztolt a Twitterre. Leírta benne, hogyan készít listákat vele. Szerinte a szoftver még nem tökéletes hirdetésírásra, de ennek ellenére nagyon hasznos, mert máskülönben „sok időbe telik ékesszóló szöveget készíteni.” 

Johannes humorosan válaszolt a kommentszekcióban valakinek, aki, sokakhoz hasonlóan, az egész ingatlanszektorral szemben szkeptikus, és az MI valójában – így a troll – a lerobbant házak értékesnek mutatásával, a megtévesztés művészetével forradalmasíthatja a területet.

chatgpz0.jpg

„A ChatGPT tökéletes lesz ingatlanhirdetések létrehozásához. Csak meg kell tanítani neki, hogy szűk viskókat kényelmes palotaként, a rohadó faforgácsot némi javításra szoruló felső szintként írja le, és mehet is” – írta szarkasztikusan a kommentelő.

Az ügynök nevető emotikonnal reagált, majd arról elmélkedett, hogy az általános hívószavak, elcsépelt mondatok helyett bármi jöhet, ami pontosabban leírja az ingatlant. És ebben sokat segíthet a ChatGPT.

A trollnak abban mindenesetre igaza van, hogy a szoftverrel jóval könnyebb félrevezető hirdetéseket készíteni egy, a „ragadozó természetéről” és gyakorlatáról ismert szektorban.

Ugyanezen a területen a ChatGPT pozitív célokra, például elviselhetetlen tulajdonosokkal küszködők támogatására, vagy a kötelező felújítást halogató, arról megfeledkező szakemberek sürgetésére, figyelmeztetésére szintén használható.

ChatGPT írt már ablakot kicserélni nagyon nem akaró felújítónak jogi eljárással fenyegető levelet. Valószínűleg pontosabbat és tárgyilagosabbat, mint tette volna a dühös ügyfél.

Az ablakot hirtelen és gyorsan kicserélték.

A bejegyzés trackback címe:

https://jelenbolajovobe.blog.hu/api/trackback/id/tr8418038154
süti beállítások módosítása