Az Neumann Társaság blogja a legfejlettebb infokom technológiákról

Jelenből a Jövőbe

Jelenből a Jövőbe

Drónnal szállítja házhoz a koronavírus-teszteket a Walmart

2020. szeptember 25. - ferenck

Az 1962-ben alapított, 27 országban, közel 12 ezer boltban, 56 név alatt működő amerikai multinacionális Walmart a világ egyik legnagyobb kiskereskedelmi cége. A bevételeket tekintve, 2019-ben vezette a Fortune Global 500 listát, és 2,2 millió személyt alkalmazott világszerte.

A vállalat nyitott a csúcstechnológiákra, mesterséges intelligenciára, robotokra, gépi tanulásra és másokra. A napokban újfent a drónos házhozszállítást teszteli – eddig is foglalkoztak vele, de most szomorú aktualitású teljesen más terméket visznek a megrendelőhöz: koronavírus-tesztet.

Korábban élelmiszereket és nélkülözhetetlen háztartási cikkeket szállítottak a vásárlóknak. Egészségügyi és wellness-termékek drónos házhoz vitelét szintén tesztelték már.

walmart_2.jpg

A Covid-19 csomagot a Walmarttal partnerségre lépett Quest Diagnostics fejlesztette, és az ember nélküli légi járműves szállítással az érintés nélküli fizetést, a kapcsolat nélküli kereskedést erősítik, és persze ügyfélkörüket is bővítenék a járvány sújtotta valóságban.

A drónokat a DroneUp szolgáltatja, az első tesztszállításra kedden, Las Vegasban került sor, októbertől pedig a New York állambeli Cheektowagában szintén drónok viszik a helyi Walmart központoktól maximum 2 kilométeres távolságra lévő házakba a Covid-19 teszteket.  

Elmondták, hogy a járványhelyzet miatt most különösen előnyben részesítik az innovatív, kapcsolat nélküli megoldásokat, új modelleket.

„A csomag az ügyfél házának felhajtóján, elülső járdáján vagy a hátsó udvaron landol, annak függvényében, hogy hol vannak járművek és fák. Nincsenek szállítási költségek. Mihelyst megérkezik, az ügyfél otthonában, kényelmes körülmények között elvégzi az orrtesztet, majd a mintát az előre fizetett szállítási címkével visszaküldi a Quest Diagnosticsnak” – magyarázza Tom Ward, a Walmart egyik igazgatóhelyettese.

A teszttel együtt természetesen kimerítő használati útmutató is érkezik, hogy a megbízható végeredmény érdekében, az illető szakszerűen tudja használni.

Egészségügyi termékek, köztük gyógyszerek és orvosi műszerek drónos szállításával a cég riválisai, például az Amazon, a CVS Health és mások is kísérleteznek.

„Rengeteget tanulhatunk a drónok munkájából, hogy megállapítsuk, milyen szerepet játszhatnak a járvány elleni küzdelemben. Reméljük, segítenek a kapcsolat nélküli Covid-19 tesztek számának növelésében” – összegez Ward.

A bejegyzés trackback címe:

https://jelenbolajovobe.blog.hu/api/trackback/id/tr1316213238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása