Az Neumann Társaság blogja a legfejlettebb infokom technológiákról

Jelenből a Jövőbe

Jelenből a Jövőbe

Huszonöt képig ingyenes a Midjourney

2024. szeptember 06. - ferenck

David Holz, a Midjourney vezérigazgatója augusztus 21-én bejelentette, hogy a szövegből képet generáló alkalmazás a honlapjukon huszonöt képig ingyen használható. Korábban a Discordról lehetett elérni a felületet, hogy MI-vel képet készítsünk. A folyamat sok babrálást igényelt, ami gyakran frusztrálóan hatott.

A Discordot nem kedvelőkre gondolva, a Midjourney 2023 végén a célra dedikált honlapot hozott létre. Először a Discordon minimum tízezer képet készített felhasználókra korlátozták, így törvényszerűen nagyon sokan kimaradtak. Az oldal most mindenki számára elérhető, többen élvezhetik és kihasználhatják az előnyeit.

midjourney.jpg

Regisztrációhoz Google- vagy Discord-fiók kell. Ha a Discord (kötelező) közbeiktatásával készítettünk már képeket, fiókunkkal lekérhetjük a kép-történetet, majd egyesíthetjük a két fiókot, hogy bármelyikkel be tudjunk jelentkezni. Google-fiókkal egyébként könnyebb.

Utána a baloldali sávban különböző szekciókhoz és feladatokhoz kapcsolódó tabulátorok jelennek meg. A Felfedezésben mások képeit nézhetjük meg, az Alkotásban rövid, de hasznos bemutató videót látunk a Midjourney használatáról. A videó egy X-poszton is megtekinthető.

Ezt követően jöhet a képalkotás. A felső mezőbe beírjuk a promptot, majd megnézzük, mit készít az app. Négy különféle változattal áll elő. Rákattintunk arra, amelyik legjobban tetszik, finomíthatunk rajta, rázoomolhatunk, kicsinyíthetjük, méretezhetjük.

A képeditáló lehetővé teszi, hogy javítsunk a prompton, módosítsunk a kép egyes részein, arányokon változtassunk, sőt, új elemeket is adjunk hozzá.

A Rendezés szekció megmutatja az általunk generált összes képet. Megnyithatjuk, módosíthatjuk, másolhatjuk, letölthetjük a kiválasztottat.

A honlap chatszobát is kínál, ahol megtekinthetjük mások munkáit, sajátjainkat feltölthetjük, felhasználókkal oszthatjuk meg élményeinket. Tippeket és trükköket adhatunk nekik, mint ahogy ők is nekünk. Ha viszont elfogy a huszonöt kép, vagy távozunk, vagy előfizetünk: négy opció (Basic, Standard, Pro és Mega) közül választhatunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://jelenbolajovobe.blog.hu/api/trackback/id/tr8718478215
süti beállítások módosítása