Az Neumann Társaság blogja a legfejlettebb infokom technológiákról

Jelenből a Jövőbe

Jelenből a Jövőbe

Bill Gates szerint terroristák fejleszthetik ki a következő gyilkos vírust

2021. február 19. - ferenck

A világ két nagy veszéllyel néz szembe: a klímaváltozással és a bioterrorizmussal – nyilatkozta a Veritasium YouTube-csatornán Bill Gates.

Katasztrofális következményei lesznek, ha alig fektetünk be járványokat megállító rendszerekbe, és „ha a következő évtizedekben bármi 10 milliónál több embert megöl, a legvalószínűbb, hogy inkább egy nagyon erősen fertőző vírus lesz, mintsem háború” – prognosztizálta a Microsoft-társalapító egy 2015-ös TED Talkon, és igaza lett. Mellékszálként: Bill Gates a koronavírussal kapcsolatos őrült összeesküvéselméletek főszereplője, az agymenések kitalálói előszeretettel emlegetik ezt az előrejelzését, bár a Covid-19 áldozatainak száma szerencsére távol van a 10 milliótól. Eddig 2 milliónál többen hunytak el a járvány miatt.

billgates0.jpg

Most viszont Gates már arról beszélt, hogy – összeesküvéselmélet-hívők figyelem! – a következő még rosszabb lehet, mert szándékosan vethetik el a katasztrófai magjait.

„A bioterrorizmus, amikor valaki szándékosan azért hoz létre egy vírust, hogy ártson vele, szintén kapcsolatba hozható a járványokkal, és senki nem szeret róla beszélni. Nagyobb az esélye, mint a természetes eredetű pandémiáknak, mint a mostani” – jelentette ki a filantróp tevékenységéről is híres Gates.

billgates.jpg

A bioterrorizmus veszélye sem jelenti azonban azt, hogy ne készüljünk fel a következő világjárványra. Ha komoly összegeket fektetünk a kutatásokba, és növeljük a tesztelési kapacitásokat, az elhunytak száma drasztikusan csökkenthető.

„Nem tudhatjuk, mikor csap le a következő, és hogy influenza, koronavírus vagy eddig soha nem látott, új járvány lesz. Azt viszont tudjuk, hogy még egyszer nem várakozhatunk ölbe tett kézzel. A fenyegetés mindig velünk lesz, ha csak nem tesszük meg a megelőző lépéseket” – írta a Bill és Melinda Gates Alapítvány januári, éves levelében.

Tabujellege miatt, és mert a nagy médiumok alig foglalkoznak vele, Gates számára szokatlan a bioterrorizmusról, mint speciális fenyegetésről beszélni, ráadásul az elmúlt tizenkét hónapban nagyon átpolitizálták a témát, például Donald Trump eleinte többször utalt arra, hogy a Covid-19-et laborban állíthatták elő.

A valóság eddig rácáfolt a vádaskodásra, a koronavírus természetes eredete viszont távolról sem jelenti azt, hogy a közeljövőben laboratóriumi úton ne fejlesszenek a mostaninál gyilkosabb vírusokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://jelenbolajovobe.blog.hu/api/trackback/id/tr4616430920
süti beállítások módosítása