Az Neumann Társaság blogja a legfejlettebb infokom technológiákról

Jelenből a Jövőbe

Jelenből a Jövőbe

Az Egyesült Királyság kritikus infrastruktúrának tekinti az adatközpontokat

2024. szeptember 27. - ferenck

Az ország orvosi praxisainak többségét megzavaró év eleji (hibás szoftverfrissítés miatti) globális IT-infrastruktúra leállásra reagálva, a cyberbiztonság növelése érdekében, az Egyesült Királyság kritikus infrastruktúrának tekinti az adatközpontokat. A lépéssel segíteni igyekeznek az érzékeny számítási létesítmények működtetőin, hogy az állammal közösen védjék meg rosszindulatú hackertámadásoktól az adatokat.

Peter Kyle, technológiai miniszter Kritikus Nemzeti Infrastruktúra (Critical National Infrastructure, CNI) címkéről beszélt, amely eddig csak az energia-, az atomerő-, a védelmi, az űr- és a rendkívüli szolgáltatásokra vonatkozott.

brit_adatkozpont.jpg

Az adatközpontok a modern élet motorjai, a digitális ökoszisztéma működtetői, garantálják a személyes információk biztonságát – tette hozzá a miniszter.

A kormány így jobban koordinálhatja a hackerek és váratlan online események elleni védekezést. A központok működtetői közvetlen kapcsolatba kerülnek a kormánnyal, hogy jobban felkészüljenek és reagáljanak a támadásokra.

Legutoljára, 2015-ben az űr- és a védelmi szektor kapta meg a CNI minősítést.

A kormány új adatközpontot is bejelentett. A DC01UK vállalat nyújtotta be a tervet, a 85 hektárnyi területen, az angliai Hertfordshire megyében épülő létesítmény Európa legnagyobb adatközpontja lesz. 3,75 milliárd fontba kerül, több mint hétszáz új munkahelyet teremt, összesen 13740 adat- és techmunkát segít az Egyesült Királyságban.

A bejelentést megelőzően az Amazon számolt be terveiről az Egyesült Királyságban: a Web Services részlegen keresztül a következő öt évben nyolcmilliárd fontot fektetnek ottani adatközpontok létesítésébe és működtetésébe.

Az országnak komoly tervei vannak a cyberbiztonság növelésére. A király nyári beszédének részeként szóba került új cyberbiztonsági és ellenálló-képességi törvény bevezetése. Előírják majd benne, hogy az alapvető IT-infrastruktúra szolgáltatói kötelesek ellátási láncaikat megvédeni a támadásoktól.

A bejegyzés trackback címe:

https://jelenbolajovobe.blog.hu/api/trackback/id/tr3218494998
süti beállítások módosítása