Az Neumann Társaság blogja a legfejlettebb infokom technológiákról

Jelenből a Jövőbe

Jelenből a Jövőbe

Megmondja a rendszer, milyen állapotban van az autónk

2022. augusztus 03. - ferenck

A General Motors lehetőséget ad márkakereskedéseinek a tel-avivi UVeye vizuális ellenőrzőrendszerének installálására. A Volvo idén márciusban kötött hasonló szerződést az izraeli céggel.

De mit jelent ez a gyakorlatban?

autodiagnozis.jpg

Az UVeye-jal egy jármű ellenőrzési ideje percekről, esetleg órákról másodpercekre csökkenthető. A cég összességében három rendszert kínál telepítésre. Ez egy szolgáltató-központ telephelyén – általában benzinkúton – történik, az előfizetési díj nem nyilvános.

Az Atlas egy nagy ív, a horpadásokat, karcolásokat, rozsdát és más esztétikai jellegű sérülést azonosít. Létezik miniatűr változata is, az Atlas Lite.

autodiagnozis0.jpg

A Helios talajra szerelt kamerasor – öt kamerából áll –, áthajtás közben készít képet a jármű futóművéről. Jelzi, ha sérülést, hiányzó részt, folyadékszivárgást, fék- és a kipufogórendszerrel kapcsolatos problémát észlel.

Az Artemis talajon elhelyezett két kamerája a gumiabroncsokat vizsgálja. Azonosítja a gyártót, a nyomást, a károsodásokat, és hogy milyen mélyen áll a gumi. Mindezek mellett természetesen azt is jelzi, ha a gumi állapota nem megfelelő.

autodiagnozis3_1.jpg

A General Motors és a Volvo, a régebb óta felhasználó Hondához, a Toyotához és a Skodához hasonlóan nem tette nyilvánossá, hogy mekkora összeget fektetett az UVeye rendszerbe. Több amerikai kereskedésében járművek ellenőrzésére egy ideje már használják a technológiát. Az új szerződéssel viszont az összesben, azaz mind a négyezerben telepíteni fogják.

A Volvo a szerelősorain alkalmazza, és márkakereskedéseit is ösztönzi az UVeye használatára.

Az automatizált gépilátás-rendszer hibák detektálása mellett azért is nagyon hasznos, mert a szerelőket felesleges munkáktól szabadítja meg, és jobban tudnak összpontosítani kritikusabb problémák megoldására. Az értékesítőknek támpontokat ad esetleges cserékhez, a felhasználó pedig örül, hogy a benzinkutak, a tankolás mellett, tényleges gondjait is megoldják.

A bejegyzés trackback címe:

https://jelenbolajovobe.blog.hu/api/trackback/id/tr2117896129
süti beállítások módosítása