Az Neumann Társaság blogja a legfejlettebb infokom technológiákról

Jelenből a Jövőbe

Jelenből a Jövőbe

Robotnézők baseball-meccsen

2020. április 16. - ferenck

A koronavírus a sportot is átírhatja. A labdarúgástól a súlyemelésig, minden áll, a foci Európa-bajnokságot és a tokiói Nyári Olimpiai Játékokat át is tették 2021-re.

Az ázsiai baseball-rajongók pedig csak televízión, interneten követhetik a meccseket, szurkolhatnak kedvenceiknek. A koronavírus-járvány miatti szigorú óvintézkedések következményeként ugyanis nem léphetnek be a stadionokba, ami eddig nem volt probléma, most viszont már az.

baseball.jpg

Szombaton újraindult a Kínai Professzionális Baseball Liga (CPBL). A CPBL egyébként nem a Kínai Népköztársaság, hanem a másik (demokratikusabb, és a Covid-19 ellen, legalábbis eddig jobban bizonyított) Kína, azaz Tajvan bajnoksága.

A liga egyik csapata, a Rakuten Monkeys különlegesen kreatív ötlettel állt elő: 500 „robotmanökent” helyezett el az egyébként teljesen üres stadionba. A gépeket drukkereknek öltöztették be, távolról úgy is mutattak, mintha a csapat szurkolói lennének. (A japán Rakuten 2019-ben vásárolta meg a korábban Lamigo Monkeys nevű csapatot.)

baseball0.jpg

Közelről viszont nem.

„A hátborzongatás újabb szintje, de ez lesz a jövőben” – írta Twitter-bejegyzésében egy sportriporter, és közelképet is mellékelt hozzá: a posztapokaliptikus lelátón ülő élettelen robotok a csapat zászlóját, transzparenseket tartottak a kezükben.

„Mivel egyetlen szurkolónk sem lehet itt, kellett valami szórakoztatót találnunk, és a mostani szabályoknak megfelelően, 500 robotot helyeztünk el a nézőtéren” – magyarázza Justin Liu klubigazgató.

Egyelőre fogalmunk sincs, mire képesek ezek a robotok. Leszámítva azt, hogy üres szemmel merednek a semmibe.

Az egészet azt követően találták ki, hogy az egészségügyi hatóságokkal tárgyalásokat folytató amerikai Major Baseball Liga bejelentette: a játékosok májusban újrakezdik az edzéseket.

A szövetségi egészségügyisekkel pontosan erről vitázó MBL digitalizálna is – a szociális távolságokat betartva igyekeznek a sportágat újjáéleszteni.

A Rakuten Monkeys gyorsan cselekedett.

A bejegyzés trackback címe:

https://jelenbolajovobe.blog.hu/api/trackback/id/tr7915599550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása