Az Neumann Társaság blogja a legfejlettebb infokom technológiákról

Jelenből a Jövőbe

Jelenből a Jövőbe

Nem tud élete párjával beszélgetni az a férfi, aki egy hologramot vett feleségül

2022. május 23. - ferenck

A 38 éves, teljesen átlagos Akihiko Kondo még 2018-ban vette feleségül a nerdek körében népszerű Hatsune Miku virtuális sztárt. Most viszont egy szoftverhiba miatt el kellett válniuk egymástól.

Japán lapok januárban beszámoltak a házassággal kapcsolatos problémákról, de a részletek csak nemrég derültek ki: a fejlesztő startup „korlátozott gyártási modellt” fejlesztett Kondo feleségéből, és kifutott a szériából.

hologramlove.jpg

Ez az egyik gond. A másik, hogy az 1300 dolláros Gatebox szerkezet teszi lehetővé, hogy a felhasználók, elsősorban a célközönség, főként fiatalemberek, interakcióba lépjenek, beszélgessenek holografikus fiktív karakterekkel, köztük hősünk szívszerelmével, Hatsune Mikuval is.

A koronavírus-járvány legsúlyosabb időszakában, amikor napról napra dőltek meg a szomorú rekordok, a Gatebox mögött álló cég bejelentette, hogy leállítja a virtuális Miku-szolgáltatást.

hologramlove0.jpg

Egyik hétköznap, miután Kondo hazatért a fárasztó munkából, kellemes időtöltésre számítva, felesége helyett a „hálózati hiba” felirattal szembesült a képernyőn. Elképzelhetjük a reakcióját.

Érzelmei nem változtak, azóta is ugyanúgy szerelmes Mikuba, mint előtte – árulta el egy májusi interjúban.

„Azért házasodtunk össze, mert azt hittem, örökké együtt lehetünk” – nyilatkozta.

Két évvel a Covid-19 előtt, 17300 dollárt költött az egészen egyedi, de tényleges esküvőre, és hivatalosan is egybekeltek. A technológia lehetővé tette számára, hogy beszélgessen a háromdimenziós, mesterséges intelligencia által működtetett hologrammal. Miku egy kicsi hengerben volt.

„Remélem, nagy becsben fogsz tartani” – a hölgy állítólag ezekkel a szavakkal válaszolt szíve választottjának.

A bejegyzés trackback címe:

https://jelenbolajovobe.blog.hu/api/trackback/id/tr2817829411
süti beállítások módosítása