Az Neumann Társaság blogja a legfejlettebb infokom technológiákról

Jelenből a Jövőbe

Jelenből a Jövőbe

MI mondja meg, mikor mosunk rosszul fogat

2019. október 30. - ferenck

Trenddé válik, hogy márkák gépi tanulással – a jelen mesterséges intelligenciájával – igyekeznek még jobban értékesíteni termékeiket. Egyre több készülék használja a technológiát, a gyártók speciális képességekkel igyekeznek felruházni darabjaikat, hogy hatékonyabban működjenek.

Legutóbb az Oral B dobott 220 dollárért piacra MI-vel felturbózott gépecskét, a Genius X elektromos fogkefét.

mi_fogkefe.jpg

A készülék bluetoothon kapcsolódik az okostelefonos apphoz. Amint elkezdjük a fogmosást, az alkalmazás megjelenít egy időmérőt, és látjuk, mennyi ideje mossuk a fogunkat, valamint azt is jelzi, merre folytassuk.

A Genius X szenzorok segítségével tudja, hogy hol fejtünk ki túl nagy nyomást, vagy ha elhanyagolunk egy részt. Az érzékelők adatait elküldi az alkalmazáshoz. Az app Genius X MI algoritmusával mondja meg, hol kellene intenzívebben használnunk a készüléket. Végül pontozza is a teljesítményünket.

mi_fogkefe0.jpg

Az Oral B-nek nem ez az első hálózatra kapcsolódó fogkeféje. A cégnek már 2014-ben is piacra került egy bluetooth kapcsolattal rendelkező, fogorvos közreműködésével programozott készüléke.

A Genius sorozatot 2016-ban indították el. „Intelligensnek” címkézett korábbi modelljei az okostelefon kamerájával követték a tevékenységünket. Kicsit bonyolult volt, mert a felhasználónak elvileg az összes fogmosásnál állványra kellett rögzítenie az okostelefont, az állványt pedig a fürdőszobai tükörre. A rutintevékenység bizonyos idő elteltével, értelemszerűen egyre unalmasabbá, egyesek szerint idegesítővé vált.

A mesterséges intelligencia a kamerát és a bosszankodást váltja ki. A cég bejelentette, hogy 60 országban szerzett tapasztalatai alapján megtanulta, hogyan lehet igazán jól fogat mosni. Az algoritmushoz a világ minden régiójából összegyűjtött, több mint 2 ezer fogmosás adatait használták fel, amelyek együtt mély betekintést adnak a folyamatba.

Az eddigi visszajelzések pozitívak, egy Forbes-beszámoló például kiemeli, hogy az app milyen jól követi a fogkefe pozícióit a szájban.

Az Oral B terméke nem az egyetlen intelligens fogkefe. A Philips Sonicare és a Kolibree évek óta kínál hasonló termékeket, sőt a Kolibree-é a fogmosást játékká változtatja, a chicagói Onvi 2016-os készüléke pedig a szájbelsőből streamen „közvetíti” a fogmosást.

A bejegyzés trackback címe:

https://jelenbolajovobe.blog.hu/api/trackback/id/tr1115271726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása