Az Neumann Társaság blogja a legfejlettebb infokom technológiákról

Jelenből a Jövőbe

Jelenből a Jövőbe

Jól vizsgáztak vészhelyzetben az okosváros-technológiák

2020. január 15. - ferenck

Több mint 70 biztonsági szakemberrel gyakorlat keretében teszteltek egy valósidejű videomegosztást, fejlett épületszenzorokat és más intelligensépület-megoldásokat tartalmazó új együttműködő rendszert. A tesztet lövöldözős és más, ember által okozott, illetve természetes katasztrófa-forgatókönyvekre találták ki.

A fejlesztés, a Közbiztonsági Dolgok Internete (Internet of Public Safety Things, IoPST) hálózat és a kapcsolódó technológiák mögött a Virginia állambeli Innovatív Technológiai Központ (CIT), a hasonló szcenáriókra interoperábilis megoldásokat kitaláló Mutualink áll, míg az aktív lövöldöző gyakorlatnak a George Mason Egyetem adott otthont.

smart.jpg

Az amerikai Nemzetbiztonsági Minisztérium (DHS) Okos Város Kezdeményezése által finanszírozott kísérlet sikeresnek bizonyult, a résztvevők az alkalmazott technológiákkal gyorsabban és hatékonyabban reagáltak válsághelyzetekre.

Azt vizsgálták, hogy a high-tech megoldások mennyire segítik a közbiztonságot és a sürgősségi beavatkozást igénylő váratlan események kezelését. (Mindent elmond, hogy a teszt után a DHS 19 millió dolláros, négyéves szerződést kötött a CIT-vel, amely az együttműködés keretében folytatja az elsősegélyt nyújtó személyzetet támogató, a közbiztonságot erősítő intelligensépület-technológiák kutatását, fejlesztését.)

smartcity0.jpg

A hálózathoz kapcsolt érzékelők és kamerák a helyzettudatosságot erősítették, az adatok valósidejű megosztása biztonságosnak bizonyult, s mindez lehetővé tette, hogy interaktív térképalapú interfészen valósidejű adatok és videók jelenjenek meg.

A wifi- és LiDAR-detektorok, követők, környezetérzékelők, 2 és 3D-s vizualizációs eszközök teszteléséhez változatos technikákkal (elemzőplatform, szimuláció stb.) más cégek is hozzájárultak.

A teszthez mindent egyetlen szenzorplatformba integráltak, amely egyrészt jelentősen hozzájárult az analitikai eszközök kiváló eredményeihez, másrészt automatizálta a figyelmeztetéseket.

„Az esemény megmutatta, miről szólnak a nemzetbiztonsági kutatások és fejlesztések: közös platformra kell hozni a műveletekben részt vevőket az akadémiai, a köz- és a magánszférával, hogy együtt dolgozzanak ki az állampolgárok biztonságát garantáló technológiákat” – nyilatkozta William Bryan, a DHS egyik technikai vezetője.

A bejegyzés trackback címe:

https://jelenbolajovobe.blog.hu/api/trackback/id/tr1715385964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása