Az Neumann Társaság blogja a legfejlettebb infokom technológiákról

Jelenből a Jövőbe

Jelenből a Jövőbe

Texas áramellátását veszélyeztetheti a kriptobányászat

2022. március 22. - ferenck

Greg Abbott texasi kormányzó igyekszik biztosítani, hogy a szövetségi állam áramhálózata ne álljon le még egyszer (amire volt már példa). Meglepő helyen keresi a segítséget, ugyanis a kriptovaluta-bányászokat kérte meg, hogy támogassák.

Tavaly októberben a szektor tucatnyi vállalkozójával találkozott, és kérte tőlük, hogy ha Texas hálózata megint teljesen leállna, mint 2021. februárjában, akkor még a leállás előtt, ők is állítsák le a bányászatot.

kripto_aram.jpg

„Az önök segítségével ki tudunk mászni a télből” – jelentette ki állítólag a találkozó résztvevőinek.

Merész elképzelés, elhatározás, kérés egy olyan iparág képviselőitől, amely mindent megtesz a kormányzati szabályozás ellen, és a takarékosság sem jellemző rájuk.

Sőt, nem csak merész, hanem kockázatos is, mert katasztrofális következményekkel járhat.

kripto_aram0_1.jpg

Meglepő módon, bitcoin-bányászok maguktól is felajánlották tevékenységük ideiglenes felfüggesztését abban az esetben, ha az elektromos hálózat megint leáll. Ha így történik, lépésükkel otthonok és más, létfontosságúbb vállalkozások számára takarítanának meg energiát. Tehát Abbott elképzelése akár működhet is.

A kormányzónak nincs is sok választása. Komoly kihívásokkal kell szembenéznie. Saját pártja és a demokraták egyaránt támadhatják az elektromos hálózat problémái miatt, amely a szövetségi állam teljes infrastruktúrájára lehet rendkívül negatív hatással.

Az állam és a kormányzó a 2021-es leállást sem kezelte jól, a legutóbbi közvéleménykutatás alapján, Texas lakosságának hatvan százaléka nem ért egyet az államvezetéssel, szerintük másként, eredményesebben és hatékonyabban kellene csinálni az egészet.

Ez a február ugyanolyan hideg, mint a tavalyi, az elektromos hálózat működését megint árgus szemek figyelik. Ha komoly gondok adódnak, Abbott-nak tényleg a kriptobányászokra is kell támaszkodnia, és az is előfordulhat, hogy ő is fagyoskodni fog.

Az évek óta fellendülőben lévő kriptovaluta-bányászat közismerten nagyon sok energiát fogyaszt, így fenntarthatónak vagy környezetkímélőnek egyáltalán nem nevezhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://jelenbolajovobe.blog.hu/api/trackback/id/tr9117403016
süti beállítások módosítása