Az Neumann Társaság blogja a legfejlettebb infokom technológiákról

Jelenből a Jövőbe

Jelenből a Jövőbe

5G ellenes kamukütyüket árulnak az Egyesült Királyságban

2020. június 10. - ferenck

A koronavírus-járványról rengeteg összeesküvéselmélet született. Kínai laboroktól Bill Gates-ig, szinte mindenkit szóba hoztak, talán még a templomosokat is, annak ellenére, hogy a 14. század eleje óta senki nem látott élő templomost, de az ilyen apróságok cseppet sem szokták zavarni a konteógyárosokat.

Az ötödik generációs hálózatok a közösségi médiában gombamód szaporodó nagyívű teóriák visszatérő szereplői. A technológia és a járvány közötti összefüggések jegyében, az Egyesült Királyságban, áprilisban legalább három 5G vezeték nélküli kommunikációs tornyot rongáltak meg.

anti5g.jpg

„Nonszensz, de egyben veszélyes nonszensz” – nyilatkozta az elméletekről Michael Gove kabinetminiszter.

A konteó-hívők 5G hálózatokat építő munkásokat támadtak meg, Birmingham-ben még nem funkcionáló tornyot borítottak lángba stb. A Vodafone szerint nemzetbiztonsági kérdésről van szó, a rendőrség és a terrorelhárítók már nyomoznak.

anti5g0.jpg

A hülyeség azonban megállíthatatlan. Mint minden hasonló szituációban, szélhámosok ezúttal is ki akarják használni a lakosság egyes rétegeinek félelmeit, melyek szerint, ha nem vagyunk elővigyázatosak, akkor az 5G súlyos egészségügyi problémákat okozhat. És mi az elővigyázatosság? Ha az 5G-t távol tartjuk magunktól, vagy megakadályozzuk az egészségkárosító hatásokat, esetleg okos szerkentyűkkel védekezünk ellene.

A BioShield Distribution (BioShield magyarul BioPajzs) cég potom 339 fontos kütyüvel segít, amely a gyártó szerint megvédi a felhasználót. Valójában egy 6 dolláros 128 megabájt flash meghajtóról, egy USB kulcsról van szó. De hiába kamu, sokan veszik, a fesztiváljáról híres Glastonbury önkormányzata pedig kifejezetten ajánlja. A helyi 5G tanácsadói testület egyik tagja, Toby Hall arról elmélkedett, hogy az USB vezérlő kvantumtechnológiát használva blokkolja az 5G jeleket. A tudós szakember kormányjelentésben fejtette ki, hogy ezek a jelek növelik az öngyilkossági hajlamot, terjesztik a koronavírust, sok madarat megölnek és így tovább. Egyelőre azonban semmiféle bizonyíték nincs arra, hogy az 5G jeleknek bármilyen egészségkárosító hatásuk lenne.

A londoni hatóságok lépéseket tettek az 5G BioPajzs gyártója ellen. Stephen Knight, a Londoni Kereskedelmi Szabványok igazgatója egyszerű csalásról beszélt.

„Az érzékeny embereket meg kell védeni az ennyire gátlástalan kereskedelemtől” – nyilatkozta.

A bejegyzés trackback címe:

https://jelenbolajovobe.blog.hu/api/trackback/id/tr8215734978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása