Az Neumann Társaság blogja a legfejlettebb infokom technológiákról

Jelenből a Jövőbe

Jelenből a Jövőbe

Konvergál a mesterséges intelligencia és a blokklánc

2024. március 07. - ferenck

A Deutsche Telekom bejelentette együttműködését az Egyesült Királyság-székhelyű Fetch.ai-jal. Az együttműködés célja a legfejlettebb mesterségesintelligencia- és blokklánc-megoldások promótálása. A Fetch.ai Alapítvány első nagyvállalati partnere a német gigacég.

A Bosch szintén benne van az együttműködésben, amelynek keretében nyílt MI- és blokklánc-platformot akarnak szélesebb körű felhasználásra kidolgozni. A telekomóriás leányvállalata, a Deutsche Telekom MMS hitelesítőként szintén szerephez jut. A decentralizált Fetch.ai hálózaton fog a blokkláncos tranzakciók biztonságában segédkezni.

ai_blockchain.jpg

A Fetch.ai technológiája erőforráskezelésre, tranzakciók kivitelezésére, adatfolyamok elemzésére MI-algoritmusai jóvoltából alkalmas autonóm szoftverágenseken alapul. Az ágensek számtalan valós alkalmazáshoz férnek hozzá olyan területeken – és területeken átívelve –, mint például a gépjármű-ipar, az ellátási lánc, az egészségügy és a digitális identitás.

Az ellátási lánc adatai alapján gyártási ütemterveket optimalizálnak, egészségügyi bejegyzéseket felhasználva, pácienseket kapcsolnak össze klinikai tesztekkel. A blokklánc külső manipulációval szembeni biztonsága jelentősen hozzájárul az adatok problémamentes továbbításához és az érzékeny adatokhoz való jogos hozzáféréshez.

A Deutsche Telekom vezetősége szerint a blokklánc, az MI és az IoT (Internet-of-Things, dolgok internete) konvergenciája komplett iparágak átalakulását hozza el, az átalakulás előhírnöke. Autonóm ágensek automatizálják az ipari szolgáltatásokat, és a blokkláncnak köszönhetően biztonságosan egyszerűsítenek le folyamatokat.

Az együttműködés bemutatja, hogy a blokklánc megbízható és transzparens adatokkal hogyan szabadíthatja fel az MI-ben lévő potenciált, míg az MI a blokkláncos tranzakciók biztonságos elemzésében segít. A technológiák együtt jelenthetik a felhasználók magánszférájának védelmére és a tartalmak felhasználói kontrolljára összpontosító, decentralizált Web3 internet alapjait.

A bejegyzés trackback címe:

https://jelenbolajovobe.blog.hu/api/trackback/id/tr8918326431
süti beállítások módosítása