Az Neumann Társaság blogja a legfejlettebb infokom technológiákról

Jelenből a Jövőbe

Jelenből a Jövőbe

Mesterségesen intelligens edzőterem

2020. október 02. - ferenck

A koronavírus-járvány megváltoztatta a hétköznapokat, emberi szokásokat. Előtte például fel sem merült senkiben, hogy akár egy konditerem veszélyes lehet, mert emberek túl közel edzenek egymáshoz. Most viszont egyre többen keresik az alternatívákat.

Edzeni például otthon, a nappaliban is lehet. Az innovatív Tempo Studio csúcstechnológiát és izgalmas designt kombináló rendszere pontosan erre az eshetőségre kínál megoldást. Más otthoni edzőrendszerekkel ellentétben nemcsak egy-egy speciális, hanem sokféle gyakorlatot kínál.

ai_gym.jpg

Központi eleme egy vékony, hosszúkás állványféle, 42 colos HD érintőképernyővel, sztereo hangfalakkal, mozgásérzékelővel és egy sor prémiumkategóriás edzőeszközzel (súlyzó, futószőnyeg, pulzusmérő stb.). A rendszer révén élőben vehetünk részt kiváló trénerek által vezetett, tetszés szerinti fitneszórákon, és az elvégzett munkáról valósidejű visszajelzést is kapunk.

Az eszközökhöz nem kell túl nagy tér, épp elég, ha van elég hely leülésekre és felállásokra.

ai_gym0.jpg

A 3D mozgásrögzítő- (motion capture) és mesterségesintelligencia-technológiával működő rendszer korábban csak profi atléták és más hivatásos sportolók számára elérhető biomechanikus és egyéb elemzéseket készít. Most változik a helyzet.

A Tempo Motion mozgásrögzítő szenzora másodpercenként 30 infravörös fényjelzést ad, amelyek alapján komplex 3D modell készül a testről, 80 ezernél több ponttal. Az MI a nyers adatokat 25 nagyon fontos elemmé gyúrja össze, és a rendszer ezeket követi nyomon, belőlük számolja ki a levegővételt, pulzust és más paramétereket, majd készít súlyajánlásokat és formaelemzést.

Az órákon az edzőt valósidőben értesíti, ha hibázunk, aki rögtön reagál is, elmondja, min és hogyan változtassunk. Máskor, ha kell, az MI jelez vissza – a kijelzőn könnyen érthető jelek tűnnek fel. Az egész olyan, mintha fizikai térben dolgoznánk a személyi edzővel, viszont ezúttal a hét 7 napja és a nap 24 órája rendelkezésünkre áll.

A bejegyzés trackback címe:

https://jelenbolajovobe.blog.hu/api/trackback/id/tr7116223590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása