Az Neumann Társaság blogja a legfejlettebb infokom technológiákról

Jelenből a Jövőbe

Jelenből a Jövőbe

Új mesterségesen intelligens animációs eszköz varázsolja el a felhasználókat

2023. december 19. - ferenck

Újabb és újabb mesterségesintelligencia-eszközök jelennek meg a már elérhető és méltán népszerű, szöveget, képet és mást generáló technológiák funkcióinak bővítésére. A legfrissebb, a Runway MI kutatócég terméke, a Motion Brush (Mozgásecset) második generációja MI, például a Midjourney által létrehozott képek egyes aspektusait segít animálni.

A képeket feljavító egyszerű ecset hatása mágikus, és ez nagyjából mindig elmondható, amikor a mesterséges intelligencia hatékony munkát végez. Sokan már most jól elszórakoznak vele – életet visz az állóképekbe: teherautók megindulnak a poros úton, természetfelvételeket pásztázunk, embereket és állatokat mozgatunk meg, levelek tekergőznek a szélben, felhők vonulnak át az égbolton, de vízesések, égő cigaretták és akváriumi halak is élethűen animálhatók.

motionbrush.jpg

A Motion Brush úgy működik, hogy feltöltünk egy képet, majd kiválasztjuk a Start with Image-et, utána pedig a Motion Brush eszközt. Kiemeljük a kép animálni óhajtott területét.

A Motion Brush használata előtt szöveges prompt megadásával képet is generálhatunk a Runway-jel. Pontosítjuk a vízszintes, függőleges, közelség-beállításokat, lementjük a képet. Ha ezzel végeztünk, az Extend 4s gombot megnyomva, jöhet az akár tizenhat másodpercesre is elnyújtható videó.

motion_brush0.jpg

Egyes funkciókat, például a kamerakontrollt a Motion Brush-sal együtt használva, kijelölhetjük az animációt, miközben a kamerával zoomolunk vagy panorámikus mozgásokat végezhetünk.

A tartalomhoz promptokkal stílust is rendelhetünk, a Rendezői Mód frissítéseivel pedig másodpercek töredéke alatt módosíthatunk a kameramozgásokon.

Az interfész olyan, mint a legtöbb kép- vagy videószerkesztő. Különféle funkciókhoz férünk hozzá, korlátozhatjuk a szolgáltatást. Szabvány, profi, korlátlan és vállalati változat létezik, pénztárcánktól függően dönthetünk, melyiket kívánjuk használni. A Motion Brush egyelőre béta, és csak Runway-tagok számára érhető el, a feliratkozás viszont ingyenes.

A Motion Brush frissítéssel egyidőben, a Runway további újításokat is bejelentett: módosították a kamerakontrollt, új Gen-2 Style Presets-et vezettek be.

A bejegyzés trackback címe:

https://jelenbolajovobe.blog.hu/api/trackback/id/tr1718270813
süti beállítások módosítása