Az Neumann Társaság blogja a legfejlettebb infokom technológiákról

Jelenből a Jövőbe

Jelenből a Jövőbe

Videohívás hologrammal

2020. november 04. - ferenck

David Nussbaum, a PORTL Hologram alapítója előbb a Reagan Memorial Könyvtárt lepte meg virtuális Ronald Reagannel, majd a nashville-i countryzenei díjátadóra közvetlenül Hollywoodból juttatta el a helyszínre Jimmy Kimmel televíziós műsorvezető, komikus, író és producer hologramját.

Startupja a következő fázison, a hologram-alapú kommunikációt biztosító gépen dolgozik. Nem egyedi esetekben, hanem tömegekben gondolkoznak, aminek viszont ellentmond a kütyü 60 ezer dolláros, borsos ára.

hologram.jpg

Az új típusú videohívás lényege a hívó felek 3D képének kivetítése; nagyjából úgy, mint a Csillagok háborújában. Egyébként ugyanazon a technológián alapul, amellyel a legendás és már rég halott rapper, Tupac Shakur koncerten lépett fel nyolc esztendeje.

A megoldást természetesen frissítik, az élményt a lehető legélethűbbé igyekeznek tenni, hogy a beszélgető felek tökéletesen alámerüljenek benne, hogy teljes legyen az immerzió.

hologram0.jpg

Az ajtószerű eszköz olyan, mintha a másik szobára nyitnánk egy kaput, innen jön a PORTL név is. A felhasználó a túloldalon lévőnek beszél, és a választ környezeti hangeffektus kíséretében hallja. Ez az effektus jelzi, hogy merre nézzen.

Mivel például a Google és a Zoom videohívásai ingyenesek, egyelőre nehéz felmérni és elképzelni, hogy ki fogja használni az új technológiát. A cég viszont elmondta, hogy többtucatnyi magánszemély mellett bevásárlóközpontoknak, repülőtereknek és moziknak is adtak el belőle.

Nussbaum azonban tisztában van a túl magas árral, és a „portálból” nyilvánvalóan nemcsak több tucatot akarnak értékesíteni. Be is jelentette, hogy már dolgoznak a jóval olcsóbb és kisebb változaton. Az új verzióval nincs szükség egy szoba teljes magasságára hologramok felvételéhez és továbbításához. A cégvezető azt is elárulta, hogy az előfizetéssel új funkciók is járnak majd.

A tervek szerint a miniváltozatok speciális tartalomtípusokat szolgáltatnak. A cél érdekében, a startup tárgyalásokat folytat jól ismert tartalomkészítőkkel. A hologram-kommunikációhoz mindenképpen egyedi és exkluzív kontentet akarnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://jelenbolajovobe.blog.hu/api/trackback/id/tr3016272846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása