Az Neumann Társaság blogja a legfejlettebb infokom technológiákról

Jelenből a Jövőbe

Jelenből a Jövőbe

105 nyelven beszél egy új fordítógép

2019. augusztus 13. - ferenck

A fordítóalkalmazások hasznosak, egyik-másik valóban kiválóan működik, viszont egyes esetekben kockázatos egy 900 dolláros telefont csak néhány szóért előkapni a zsebből. A mesterségesintelligencia-alapú Langogo zsebfordító kockázatmentesen teszi meg nemcsak ugyanazt, hanem többet is.

105 nyelvről fordít valósidőben, hatékony digitális asszisztens, s mindezek mellett globális hifi spotként is funkcionál.

translator.jpg

Egyetlen MI-motorral működő „kollégáival” ellentétben speciális algoritmusában a világ 24 legfejlettebb neurális gépifordító-motorja (Google, Microsoft stb.) integrálódik. A 105 nyelvhez például a kontextust és a kiejtést is figyelembe veszi, hogy a lehető legpontosabb fordítással álljon elő.

Két módban működik: az „egygombos” első gyors és egyszerű interakciókra (éttermi rendelésre, taxisofőrnek megadni a címet) jó. A szerkezet egyik oldalán megnyomunk egy gombot, Langogo pedig egy másodpercen belül, az előre megadott nyelven fordít.

translator0.jpg

A beszélgetésmódot fejlesztői összetettebb interakciókra találták ki. Mihelyst aktiváltuk, 0,75 méteren belül minden elhangzott beszédet fordít, és teljesen mindegy, hogy külső térben vagy zajos szobában vagyunk. A teljes szöveget élőben tolmácsolja.

Egyedülálló fordítólehetőségei mellett az teszi még különlegessé, hogy a többi hasonló géppel ellentétben, amelyek kétféleképpen (wifin keresztül, cserélhető SIM-kártyával) kapcsolódnak az internetre, Langogo viszont hárommal: az előző kettővel és a beépített eSIME-mal, egy, a szolgáltatók közti oda- és visszaváltogatást biztosító globális SIM-platformmal (mindaddig, amíg van adattervünk – a Langogo készülékeket kétéves adattervvel árusítják). Így válik – egyszerre akár öt eszközhöz is kapcsolódó – globális hotspottá. (Az adatterv, data plan, a felhasználó által havonta, évente stb. elérhető, a szolgáltatóval kötött szerződésben meghatározott mobil adatmennyiség.)

A 3,1 inches kijelzővel rendelkező, érintőképernyősen vezérelhető készülék hanggal aktiválható digitális asszisztense, Euri úgy működik, mint az Apple Sirije vagy az Amazon Alexája. Segít az útirány kiválasztásában, tájékozódásban, éttermeket ajánl stb.

Langogo tehát nemcsak a világ talán legpontosabb zsebfordítója, hanem okostelefonunkat helyettesítő multifunkcionális mobilmindenes is. Járjunk bárhol a bolygón, sokat tesz a nyelvi korlátok felszámolásáért, és ugyanúgy kapcsolódunk a világhálóra, mintha okostelefont stb. használnánk.

A bejegyzés trackback címe:

https://jelenbolajovobe.blog.hu/api/trackback/id/tr4215004010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása