Az Neumann Társaság blogja a legfejlettebb infokom technológiákról

Jelenből a Jövőbe

Jelenből a Jövőbe

Újabb amerikai kormányhivatal tiltotta meg dolgozóinak a TikTok használatát

2020. március 04. - ferenck

Az Egyesült Államok Szállításbiztonsági Hivatala (TSA) megtiltotta alkalmazottjainak a TikTok app használatát. Nem sokkal előtte Chuck Schumer demokrata szenátor kérelmezte, hogy az ügynökség fejezze be az alkalmazás használatát.

A TSA alkalmazottjai videókat készítettek és posztoltak, amelyeken elmagyarázták a hivatal egyes munkafolyamatait és szabályait.

tiktok.jpg

„A TSA soha nem tett közzé tartalmakat a TikTokon, és az app nézettségét sem növelte. Néhány alkalmazottunk használta csak saját készülékén, hogy a közösségi média jóvoltából posztjaikat többen lássák. Most már ők is leálltak ezzel a tevékenységgel” – magyarázza a hivatal egyik szóvivője.

A nemzetbiztonsági hivatal (amelyhez a TSA is tartozik) múlt hónapban tiltotta le kormányzati készülékekről a TikTokot. Schumer erre a határozatra is hivatkozott.

Az amerikai hadsereg szintén tiltólistára tette az appot.

tiktok0.jpg

A TikTok tulajdonosa, a ByteDance bejelentette: Washington DC-i amerikai vezérigazgatót fog alkalmazni. A tartalommoderálási szabályozáshoz szintén Washingtonban keresnek szakembert.

De mi ez az app, amely körül (az amerikai-kínai gazdasági „háború” jegyében) ekkora a felhajtás?

A Facebooknál és az Instagramnál több letöltéssel büszkélkedő és szinte hetente új funkciókkal bővülő app a 2012-ben, Pekingben alapított ByteDance unikornis (legalább 1 milliárd dollár értéket elért startup) tulajdona, és az első olyan kínai alkalmazás, amely komoly hatással van nemcsak hazai, hanem nemzetközi felhasználói körének az életére is.

Jelenleg a ByteDance a földkerekség legértékesebb magán startupja, alkalmazásait 2019 végén 1,5 milliárdan használták. A korábban Musical.ly néven futott népszerű appot 2018-ban megújították, azóta hívják TikToknak (miután a ByteDance felvásárolta a Musically-t).

Az eredeti változatban 2017-ben indult alkalmazás elsősorban kamaszok, a Z generációsok körében népszerű. Lényege, hogy ráénekelhetünk kedvenc számunkra, YouTube videóra, és többen is danolászhatunk. Az egészre van 15 percünk, annyi ideig tart a videó selfie.

A felhasználó széles palettáról (és sok stílusból) választhatja ki a háttérzenét, az anyagot gyorsíthatja, lassíthatja, vághatja.

A bejegyzés trackback címe:

https://jelenbolajovobe.blog.hu/api/trackback/id/tr3815493586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása