Az Neumann Társaság blogja a legfejlettebb infokom technológiákról

Jelenből a Jövőbe

Jelenből a Jövőbe

Melyik IT-munkakörök egyre keresettebbek az USA-ban?

2020. október 30. - ferenck

A többek között a Wikimédiához és a WordPresshez is használt PHP az első szkriptnyelvek közé tartozik; külső fájl helyett HTML oldalba ágyazható, jól használható dinamikus weblapok és webes alkalmazások készítéséhez.

Nem a legkúlabb mai technológia, viszont nagyon sokat ér, ha ismerjük, és új munkaerőként keresünk technológiai állást az Egyesült Államokban – legalábbis ez derül ki az Indeed álláskereső motor adataiból. Azért ennyire fontos, mert az egyik leggyakrabban használt szkriptnyelv.

Döbbenetes számok: január óta 834 százalékkal emelkedett a kezdő PHP-fejlesztők iránti kereslet, ami egyben azt is jelenti, hogy az összes infokom állás közül náluk a leggyorsabb a növekedés.

php.jpg

Kezdőszinthez tartozik, ha csak 1-5 év gyakorlattal rendelkezünk, és ha a HTML mellett a CSS-t, a HTML5-öt és a JavaScriptet is ismerjük.

Január óta szintén nagyon megnőtt az ugyancsak nem a leglátványosabb állásoknak számító junior ügyfélszolgálati operátorok és a kezdő PC-technikusok iránti igény – az előbbieknél 501, az utóbbiaknál 434 százalékkal. Ezekhez a munkakörökhöz többéves Windows-gyakorlat, a Microsoft-termékek alapos ismerete és jó kommunikációs készség kell. Az ügyfélszolgálatisok órabére 42,5, a technikusoké 18,3 dollár, ami megegyezik az amerikai nemzeti átlaggal.

A lista negyedik helyezettje a junior vállalati architektúra szakembereké, 278 százalékos növekedéssel. Jó üzleti érzék és megfelelő technológiai ismeretek elengedhetetlenek hozzá.

A junior technológiai tanácsadók iránti igény 256 százalékkal emelkedett. Szakmai gyakorlattal rendelkező friss számítástudományi diplomások jó eséllyel pályáznak ezekre az állásokra. Analitika, adatalapú megoldások, tervezési, szoftver- és rendszerimplementálási készség, megfelelő kommunikációs adottságokkal szerepelnek az elvárások között, és persze kell hozzá a Salesforce, a HTML5, a CSS és az XML alapos ismerete is.

A senior CAD-operátoroknál 234 százalékos a növekedés. Náluk a Microsoft Office, a CAD, az AutoCAD, a MicroStation ismerete, kiváló következtető, matematikai és geometriai ismeretek a követelmény.

A következő keresett állás a szerver- és tárolás-architektúra szakember, 167 százalékos kereslet-emelkedéssel. A Microsoft SQL Server, a Java ismerete, szoftverfejlesztés, a beágyazott szoftverekben és a middleware-ben való jártasság az elvárás.

A senior technikai igazgató poszt szintén nagyon keresett állás, a kereslet 140 százalékkal nőtt.

Összességében, több szektorral ellentétben, a Covid-19 eddig különösebben nem befolyásolta az infokom álláspiacot.

A bejegyzés trackback címe:

https://jelenbolajovobe.blog.hu/api/trackback/id/tr1616261106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása