Az Neumann Társaság blogja a legfejlettebb infokom technológiákról

Jelenből a Jövőbe

Jelenből a Jövőbe

Tetovál az idegháló

2022. április 19. - ferenck

Elsőként a világon, a DALL-E2 program tetoválást készített, és a munkát felvarrták egy érdeklődőre. A világpremiert az a tény jelenti, hogy eddig még senkit sem tetováltak mesterséges intelligencia által generált motívummal, képpel.

Maga a DALL-E2 az MI-kutatások egyik élenjárójának, a kaliforniai OpenAI-nak a fejlesztése, a természetes nyelvet alakítja át realisztikus fényképpé, műalkotássá. Egyelőre nem álmaink legéteribb vagy éppen legsúlyosabb vizuális tartalmait festi meg, hanem a létező legegyszerűbb formát választotta: izgalmas A betűt, keresztet és nyilat (mint később kiderült, a keresztet, legalábbis a mostani formájában nem az MI álmodta a képhez, ráadásul ki is lóg belőle).

A Twitter-felhasználó büszke tetkó-tulajdonos azonnal posztolta is a munkát, és még az OpenAI.t is beteggelte.

ai_tattoo.jpg

„Ismereteim alapján, ami pontosan nulla perc kimerítő keresést, kutatást jelent a témában, Boom az első, mesterséges intelligencia által tervezett tetoválás” – újságolta Everett Randle, akinek a bal belső felkarján látható a munka.

Peter Welinder, az OpenAI termékmenedzsere megerősítette a tényt, hogy ez volt DALL-E2 első műve ezen a területen.

ai_tattoo0.jpg

Több mesterségesintelligencia-rajongó viszont attól fél, hogy az OpenAI valamilyen márkaépítő gépet hozott létre.

„Begépeled, hogy a DALL-E2 által tervezett első tetkó, és tényleg ez az? Nincs más leírás? Úgy érzem, ez egy kultusz kezdete” – kommentelte az eredeti posztot egy másik Twitter-felhasználó.

ai_tattoo1.jpg

Randle mindenesetre elégedett, mert eltöprengett azon a lehetőségen is, hogy mi van, ha idő előtt beszerez egy démonszimbólumot, mert az MI véletlenszerűen azt is kidobhatna.

Nem így történt, viszont elárulta, hogy a keresztet ő adta hozzá, így ellenpontozva, lenullázva az esetleges szentségtörést.

A bejegyzés trackback címe:

https://jelenbolajovobe.blog.hu/api/trackback/id/tr7117806583
süti beállítások módosítása