Az Neumann Társaság blogja a legfejlettebb infokom technológiákról

Jelenből a Jövőbe

Jelenből a Jövőbe

ChatGPT vállalati ügyfeleknek

2023. október 04. - ferenck

Nyilvános kísérletekből a termelékenységet növelő mainstream eszközökké válnak a nagy nyelvmodellek (large language models, LLM). Legalábbis a leghíresebb, a ChatGPT ezt az utat járja. A fejlesztő OpenAI ugyanis elindította a vállalati felhasználóknak szánt ChatGPT Enterprise-t.

Az új változat fontos lépés a mainstreammé válás felé vezető úton. Az ügyfelek közé tartozó vállalatok mindenképpen jól járnak vele: napi műveleteikbe integrálják a GPT-4-et, és aggódniuk sem kell nagyon, mert a fogyasztói adatok titkosítottak, az OpenAI nem fogja modellek betanítására használni az infókat.

chatgpt_1.jpg

Maga a fejlesztőcég is nagyon átalakult a nyílt forrású kezdetek óta. Nonprofit cégből üzletorientált globális szupervállalattá vált. Állítólag jó úton járnak az idei egymilliárd dolláros bevétel felé, és minden bizonnyal hasznot húznak majd a vállalati változat felhasználói köréből. Egy adalék: a cég szerint a regisztrált felhasználók e-mail címei a Fortune 500 (a világ ötszáz topvállalata) nyolcvan százalékát teszik ki.

A ChatGPT Enterprise továbbfejlesztett adatvédelmi funkciókat a korábbiaknál jobb nyelvmodellel kombinálja össze. Az ár megbeszélés tárgya, ügyfélről ügyfélre, esetfüggően variálódik.

A korábban a ChatGPT Pluson keresztül és API (alkalmazásprogramozói felület) hívásokkal ezer token-árban, havi húsz dollárért elérhető GPT-4-hez az üzleti változattal jobb a hozzáférés.

Az ügyfél inputjai titkosítottak, és az OpenAI a későbbiekben sem használja fel azokat. A modellhez való hozzáférés korlátlan, 32 ezer token maximális input-hosszal vagy kontextusablakkal. Ez ugyanannyi, mint a fizetett API-hozzáférés kontextusablaka, és négyszer hosszabb a ChatGPT és a ChatGPT Plus számára engedélyezettnél.

Beépülő modullal (pluginnal) a felhasználó korlátlan mennyiségű Python kódot hajthat végre a chatbotban. A program nem pontosított számú ingyenes kreditet tartalmaz az OpenAI API-jainak a használatához. Személyek sablonokat oszthatnak meg egymás között, lehetővé téve közös ChatGPT munkafolyamok létrehozását.

Az adminok konzollal szabályozhatják az egyéni hozzáférést.

A bejegyzés trackback címe:

https://jelenbolajovobe.blog.hu/api/trackback/id/tr8318219975
süti beállítások módosítása