Az Neumann Társaság blogja a legfejlettebb infokom technológiákról

Jelenből a Jövőbe

Jelenből a Jövőbe

Blokkláncos okostelefonok

2018. május 07. - ferenck

A svájci Sirin Labs 2017 végén jelentette be blokklánc (blockchain) alapú okostelefonját. Októberben kerülhet piacra, többek között Vietnamban és Törökországban is fogják árusítani. A cég az „utazó nagykövet” személyét sem aprózta el, a Finney nevű terméket ugyanis a „blokklánc-forradalomba” ezen a készüléken keresztül bekapcsolódó Lionel Messi reklámozhatja.

A telefon specialitása, hogy a felhasználó könnyen tárolhat és kezelhet rajta kriptofizetőeszközöket.

b_smartph0.jpg

Egy másik (német, svájci, ír) vállalat, az Embedded Downloads szeptemberben kezdi forgalmazni szintén blokkláncos BitVault okostelefonját. A technológiával állításuk szerint minden korábbinál biztonságosabb készüléket fejlesztettek, és nem véletlenül a védelmi szektor a célközönség.

Az amerikai piacot elsőként azonban nem a Finney és nem is a BitVault, hanem a filantróp hip-hop legenda Pras Michel által a Pittsburghi Egyetemen a napokban bejelentett és ősszel kereskedelmi forgalomba kerülő, előreláthatólag 350-400 dollár közötti Motif hódíthatja meg. Michel előadásában hangsúlyozta, hogy a készülék mögött álló Blacture platformmal a fekete közösségnek akarnak nagyobb nyilvánosságot, hozzáférést biztosítani, hogy erőteljesebben hallathassák a hangjukat.

b_smartph.jpg

A platform legeredetibb kezdeményezése, a Motif ránézésre ugyanolyan, mint a többi okostelefon. „Agya” azonban más…

A blokklánc és mobiltechnológiákban járatos Zippie operációs rendszere teszi különlegessé. A készülékkel történő online vásárlásnál, a Blacture közösségnek történő (pontosan nem definiált) termék- és szolgáltatásadakozásnál az oprendszer automatikusan tokenekkel jutalmazza a felhasználót. Egyelőre nem tisztázott, hogy mindezekhez milyen személyes adatokat és kikkel kell megosztanunk.

Maguk a tokenek a Motif biztonságos digitális pénztárcájába kerülnek. A user speciális Motif hitelkártyával költheti el őket, amely minden olyan fizetőhelyen működik, ahol a hagyományos kártyák is.

A kártya másik nagy előnye, hogy a világ bármely pontján végezhetünk pluszköltség nélkül utalást. Michel elmondása alapján ez is a fekete közösséget a szegénységből kiemelő Blacture küldetés része.

A bejegyzés trackback címe:

https://jelenbolajovobe.blog.hu/api/trackback/id/tr8713891428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása