Az Neumann Társaság blogja a legfejlettebb infokom technológiákról

Jelenből a Jövőbe

Jelenből a Jövőbe

A Pentagon weboldalt indított, ahol megnézhetők a már nem titkosított ufó-videók

2023. szeptember 12. - ferenck

Az USA Védelmi Minisztériuma, a Pentagon nem azonosított repülő objektumokkal, azaz ufókkal foglalkozó hivatala honlapot indított az amerikai kormány által „nem azonosított légi jelenségek” (unidentified aerial phenomena, UAP) néven szereplő, ebbe a gyűjtőkategóriába tartozó korábban titkosított videóknak.

Nyolc ilyen videóról van szó, de a weboldalon a kormány és katonai alkalmazottak is beszámolhatnak általuk megtapasztalt, furcsa esetekről, égi tárgyakról. A honlapon a Pentagon elmondása szerint a megoldott, közkinccsé tehető UAP-esetek szerepelnek, videókkal és képekkel.

ufo.jpg

Az oldalon közölt információk sajnos nem annyira bőségesek, mint elvárható lenne. Az egyik különösen nyugtalanító, egy haditengerészeti pilóta által rögzített 2021-es videón – 2022-ben oldották fel a titkosítását – szokatlan gömbalakú objektum lehetetlennek tűnő sebességgel húz el a kamera mellett. A kísérő szövegben viszont csak annyi olvasható, hogy az anyag „a tipikus sebességet mutatja be, ahogy katonai repülőgépek megközelítenek egy ismeretlen objektumot.”

A honlap egyrészt videó- és információs központként működik, másrészt kormányalkalmazottak itt nyújthatják be saját megfigyelési anyagaikat a Pentagonnak. Ezzel leegyszerűsödik az UAP bejelentési folyamata.

ufo0.jpg

Korábban sokkal komplikáltabb volt, mert a parancsnoki lánc valamennyi szintjén hivatalos dokumentációra volt szükség.

Az oldalnak azonban van egy komoly hiányossága. A Pentagon összes azonosítatlan légi jelenség anyaga, az információk és a dokumentációk mind katonai vagy kormányzati alkalmazottaktól származnak, tehát ha a hadseregen és a kormányon kívüli személyek hiába láttak esetleg érdekes jelenségeket, anyagaik akkor sem kerülnek fel a honlapra.

Ma is ugyanazokat az UAP-ket látjuk, még mindig nem tudjuk, hogy mik, a kormánynak pedig fogalma sincs a probléma nagyságáról. Közben katonai és kereskedelmi pilóták is találkoznak UAP-kkel, aztán az esetek zöméről semmilyen beszámoló nem készül – állítja az ex-pilóta és az UFO visszaéléseket bejelentő, feltáró kongresszusi személy, Ryan Graves.

A bejegyzés trackback címe:

https://jelenbolajovobe.blog.hu/api/trackback/id/tr7918206289
süti beállítások módosítása